ANNONS

Nya Valtratraktorer i samband med födelsedagen

Den finska traktortillverkaren Valtra fyller 60 år och firar med lite nya modeller. Det är bland annat två nya i den populära A-serien. De heter A83 och A93 och är på 65 respektive 75 kW (88 resp 101 hk). Jämfört med de tidigare modellerna i A-serien har de nya commonrailmotor, hängande pedaler, elhydraulik samt kopplingsfri fram/back. Det är fortfarande samma kompakta maskin perfekt anpassad för exempelvis skogen. Fördelar där är att tanken är integrerad i ramen och att hytten är smal och låg.
Bland de större är Valtra T183, T203 och T213 nya. Det är traktorer i storleken 155 till 165 kW (211–224 hk) med effektboos inräknat. Jämfört med tidigare T-modeller har de fler funktioner i höger armstöd samt en ny monitor i hytten.
Valtras ingenjörer vill gärna skåda länge fram i tiden med och koncepttraktorn heter ANTS och är en maskin som bygger på moduler där man kopplar ihop tillräckligt många enheter för att få lagom effekt och dragkraft. Eller kan de olika modulerna köra var för sig med ett redskap och en enda förare styr alla från den modul som har en hytt. Något pris eller lanseringsdatum angavs inte för den modellserien!

Relaterade artiklar