ANNONS

Snö och ett tufft läge för danskt lantbruk ställde till det för Agromek

När Agromek stängde i dag klockan 17.00 hade 37 403 personer besökt mässan. Det är nästan i nivå med 2009 då 38 641 kom till Agromek. Men skillnaden är att 2009 var mässan enbart för animalieproduktion mot att i år vara en bred mässa med fokus på fältmaskiner och anläggning samtidgt som det var innomgårdsutställning och djur. Så varieerar Agromek sin inriktning vart annat år. Årets besökssiffror ska således jämföras med 2008 och då kom det 51 601 besökare till mässhallarna i Herning.
Givevis påverkar det pressade ekonomiska läget i danskt lantbruk besökssiffrorna och ovanpå det blev det snöoväder som självklart medfört att en del mer långväga besökare ställde in sin resa till Agromek.
Sten Andersen är chef för Agromek och nöjd med besökstalen.
– Mässan var öppen en dag mindre än tidigare år och vädret har påverkat hur många som kom hit.
Av de som kom till Agromek var 3 749 utländska besökare.
Vi har redan skrivit om flera nyheter från Agromek här på NilehnTeknik och dessa artiklar finner ni här.
En produkt som vi tidigare missat och som passar bra i vintervädret är en ny halkbekämpningsutrustning från Epoke. Den heter Sirius Combi och kan variera spridningsbredden i steg om en meter i intervallet tre till elva meter. Spridaren har sju tankar och kan därmed ha sju olika typer av halkbekämpningsmedel med sig, flytande eller fasta, allt efter behov.
010

Sirius Combi är en ny halkbekämpningsutrustning från Epoke.

Relaterade artiklar