ANNONS

Stororder till Swecon

Försvarets Materielverk, FMV, har beställt ett större antal Volvo L90F hjullastare och EC210CL grävmaskiner från Swecon – en order värd 140 miljoner kronor.
Det är den enskilt största ordern i Swecons historia.
– Dessutom finns ett optionsavtal på fler maskiner. Om optionen löses ut kan den bli lika stor som själva grundaffären, säger Tomas Nieminen, key account manager på Swecon.
Det var i december förra året som FMV i en offentlig upphandling begärde in offerter på ett stort antal maskiner. Efter granskning av offerterna föll valet på Swecon. Specifikationerna och kraven var mycket detaljerade.
Grävmaskinerna ska kunna användas i internationella uppdrag och bland anpassningarna finns splitterskyddad hytt, ökat vaddjup till 1,2 meter, fjärrstyrning samt mycket annan militärspecifik anpassning. Hjullastarna ska användas för militär flygplansdrift där den militära anpassningen inte är lika omfattande.
– När det gäller hjullastarna ska vi leverera en prototyp i höst och serieleveranserna kommer att ske under nästa år. Prototypen till grävmaskinen ska vara klar i början av 2011 och serieleveranser sker under 2012, säger Tomas Nieminen.
fmv-l90f-hjullastare_large

Relaterade artiklar