ANNONS

Trelleborg lanserar PneuTrac – en ny generation lantbruksdäck

Trelleborg tillkännager lanseringen av sin senaste innovation, PneuTrac, en lösning som kombinerar fördelarna hos både radialdäck för lantbruk och band.
Vingårdar och fruktodlingar utgör två viktiga delar inom lantbrukssektorn och båda ställs inför unika utmaningar, speciellt skydd för rötter samt terrängen. Vinodlingar innebär ofta brant terräng och på samma sätt som fruktordningar har de vanligen smala rader med trånga utrymmen mellan vinrankorna eller träden. Hjulburna tillämpningar kan ofta vara för breda för att kunna köras mellan raderna med tillräcklig felmarginal.
Lorenzo Ciferri, Marketing Director för Trelleborg Wheel Systems, kommenterar:
– PneuTrac är oslagbar på såväl branta sluttningar som lerig terräng, vilket minskar driftavbrotten till noll vid krävande förhållanden. I PneuTrac kombineras fördelarna av radialdäck för lantbruksmaskiner vad gäller bränsleeffektivitet, komfort och köregenskaper med mönsterytan och dragkraften hos band.
PneuTrac har de bästa egenskaperna från Trelleborgs lantbruksdäck tillsammans med en ny däcksida med CupWheel-teknik från Galileo Wheel Ltd. Däcksidans innovativa “Omega”-konstruktion bidrar till att stommen tål belastning och ger samtidigt flexibilitet. Dessutom resulterar extra bred mönsteryta i mycket låg markpackning.
Med denna nya konstruktion kan slitbanan utnyttja 100 % av sin potentiella effektivitet. ProgressiveTraction™-tekniken på själva slitbanan förstärker dragkraften medan avsatserna mellan klackarna förbättrar däckets självrensningskapacitet. Den breda klackbasen i kombination med en robust skuldra ökar sidostabiliteten, i synnerhet på sluttningar.
Ciferri fortsätter:
– När vi konstruerade PneuTrac fokuserade vi på de specialiserade kraven från de viktigaste maskintillverkarna. Till exempel är vinrankans rötter ytterst värdefulla och ömtåliga. Liksom i traditionellt lantbruk måste det översta jordlagret skyddas och maskiner som slirar kan lätt bli en katastrof för jord och rötter. Vi är övertygade om att PneuTrac kommer att vara en innovation med avgörande betydelse och att det återigen visar vårt engagemang för ett hållbart lantbruk och bidrar till att skydda de värdefulla grödorna.
PneuTrac kommer att visas på Agritechnica den 12–18 november 2017 i Hannover, Tyskland. Ytterligare information kommer att presenteras vid Trelleborgs presskonferens på Agritechnica, måndagen den 13 november 2017.

Relaterade artiklar