Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program får vi höra hur Lyckeby Starch med ett snitt på ungefär 11 ton handelsstärkelse per hektar går mot ett normalår och hur slumpvisa jordprovtagningar i Skåne och...
I dagens Lantbruksnytt har vi besökt sockerbruket i Örtofta. Årets sockerbetskampanj ser ut att bli lång, dels på grund av inkörningsproblem på fabriken men även för att årets skörd ser...
I dagens program berättar vi bland annat att svenska ekobönder får mindre stödpengar jämfört med grannländerna och om ett nytt projekt skall samla kunskap om mellangrödor i ett webbaserat verktyg.
Förhållandevis stabilt mjölkpris de senaste två åren, men enligt Sveriges mjölkbönder är det fortfarande för lågt för att mjölkbönderna ska tjäna några pengar. Och mellangrödor i grönsaksväxtföljden skall ge bättre...
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda...
Glada Getens Gårdsmejeri upplever ett ökat intresse för getter och efterfrågan på produkter. En SM-medalj för ostkakan på fjällkomjölk är också positivt för verksamheten.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om HIR Skåne som investerat i en centerpivotanläggning på deras försöksgård i Kristianstad. Med hjälp av cornerarmen lyckas man täcka in 90 procent av fältet,...
I dagens Lantbruksnytt har vi tjuvkikat på CLAAS CEMOS som skall presenteras under Agritechnica, en helt ny mjukvara för traktorer som hjälper dig att ställa in traktorn för optimal körning....
Svenskafoder

Senaste inslagen

Hjortar sprider betesfeber mest
NordGens nya hus invigt
Dålig lönsamhet i grönsaksodlingen
Ny maskin inför betsådden
Odling på ekologisk fokusareal
Årets mjölkbonde 2022 med fokus på djurhälsa
100 miljoner för nytt suggstall
Oro för nötköttsproducenter
Det säljs fler tröskor till 2022
Mer odling av våroljeväxer
Regler stoppar autonoma lantbruksmaskiner
Helgen bjöd på folkfest i Falköping när GJ maskin öppnade för vårvisning.
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.