Intresset för att odla fisk på lantbruk ökar. Det är inte så konstigt. Kalkylen är bra, det framgår i dagens program och så handlar det om framtida klimatproblem och hur...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Krisstödet om 300 miljoner kronor till gris-, fjäderfäproducenter och växthusodlare är presenterad. Hur utbetalningen skall gå till återstår att se. Och stora kostnader i växtodlingen kan ge huvudbry men genom...
Minskade lager och priserna uppåt på börsen. Vi börjar veckan med att rapportera om de senaste rörelserna på spannmålsmarknaden.
Cirka 93 procent av all HVO som används i Sverige importeras eller produceras av importerad råvara. I dagens program rapporterar vi om att forskare på SLU ser att det går...
Med flexibilitet och storleksfördelar parerade Arla Sverige pandemin. Analysera dig igenom krisen för lantbruket, Sparbanken Skåne manar till planering som är A och O.
Arla kan se tillbaka på ytterligare ett år av stark tillväxt 2021. 2022 spås dock bli desto tuffare. Dela givorna i år och hoppas prisnivåerna på grödor håller i sig.
Priset på åkermark fortsätter att stiga och lönsamheten följer med, menar analytikerna. I dagens program handlar det också om att reglerna kring spridning av gödsel görs om till årets säsong.
I dagens program får vi reda på att det faktiskt inte är nattsvart i grisbranschen i det stora hela även om lönsamheten är lite pressad just nu. Lantbruksnytt besöker en...
Senaste inslagen
Priset på spannmål fortsätter uppåt
Stark maskinförsäljning väntas 2022
Pandemin grund för inflationsvågen
Inget proteinfoder till ekologiska mjölkor kan vara lönsamt
Positivt om ny tjänst för underhåll
Ekologisk radrensning i raps med Lemken Steketee
Borgeby fältdagar hoppas tangera rekordet
Stenstängläggning och potatis där det egentligen inte går
Fina resultat med Mateno Duo
Kväve svårt att gödsla med precision
Nya ekonomiska rekord för Lantmännen
Så lyckas man med rapsen
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.