I fredagens Lantbruksnytt kan vi konstatera att det finns ett överskott av potatisstärkelse i värden som leder till prispress, men de svenska stärkelseodlarna påverkas inte. CNH Industrial arrangerade en digital...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt gör vi ett digitalt besök i Stockholm. CAP och klimat i fokus när framtidens lantbruk diskuterades i riksdagen. Kallare vår än på länge och helgens bakslag med...
Det rullar på för skånska ärtor hos Foodhills i Bjuv som satsar och bygger vidare på fabriken. Och för vissa kommer den utländska arbetskraften i lantbruket bli dyrare med de...
I dagens program handlar det om 70-åringen Valtra som firar bemärkelsedagen stort under året samt om Lindbloms frös väg tillbaka från den förödande branden 2019.
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och vi berättar om en spannmålsmarknad där priserna åter vänt uppåt.
I dagens program påminner vi om sista dagen för årets SAM-ansökan och så sammanfattar vi veckans viktigaste nyheter.
I dagens program handlar det om att det finns risk för vattenbrist i sommar. Vi pratar också med företrädare för Maskingruppen om förändringarna i lantbruksmaskinbranschen.
I dagens program handlar det om framgångsfaktorerna för en lönsam mjölkproduktion och att Landshypotek menar att lönsamheten i lantbruket är för svag i förhållande till kapitalbindningen.
Senaste inslagen
Intresset att teckna fastpris till skörden 2022 är inte så extremt trots höga priser
Maskinutveckling
Sverige officiellt fritt från BVD
Swedish Agro Machinery nära vinst
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.