I dagens program: Vår reporter Melissa Dahlqvist är på den internationella livsmedelsmässan Grüne Woche i Berlin och så har vi en rapport om mjölkproducenterna som demonstrerade i Bryssel i går.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt var i Växjö i veckan och rapporterar om den nya lagen för offentlig upphandling, och så har vi träffat danska rådgivare på Plantekongressen i Herning och pratat timing vid...
I dagens program, landsbygdsminsitern ser livsmedelstrategin som en stor framgång och så har vi en rapport om LRFs medlemstapp.
I dagens program summerar vi hur det går för handlingsplan gris, nöt och lamm. Dessutom får ni se en rapport från danska Plantekongres.
I dagens program summerar vi handlingsplan mjölk som avslutades vid årsskiftet, 25 av 87 åtgärdsförslag är avklarade. Dessutom har vi tagit reda på vad som kommer att hända på årets...
En stor del av dagens program handlar om att den politiska överenskommelsen om övergripande mål för livsmedelsstrategin. Fortfarande är vägen till målen oklara. Dessutom rapporterar vi om lantbruksdebatten i Skövde...
I dagens program har vi träffat Växa Sverige och pratat om omställning från mjölk- till köttproduktion, något som kan vara en lönsam affär men det är ingen självklarhet att affärerna...
Fredagen den 13 januari handlar Lantbruksnytt om den senaste USDA-rapporten från det amerikanska jordbruksministeriet och så förklarar ICA varför endast 67 procent av deras hårdost har svensk mjölkråvara.
Senaste inslagen
Regelmiss medför att AB kan äga åkermark
Sverige ser positivt på nytt godkännande för glyfosat
Ny vd för Lantmännen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.