Efter veckor av stigande spannmålspriser så korrigerade nu marknaden prisnivån och samtliga grödor föll kraftigt på börserna i Chicago och Paris.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om vertikal odling och så sammanfattar vi som vanligt några av veckans viktigaste händelser.
Vi besöker HIR-Skåne för att få reda på allt nytt inför majsdagen den 7 september och så rapporterar vi om SLU:s kartläggning om prisökningarnas effekter inom lantbruksföretagen.
Sötlupin kan vara en gröda för livsmedelsproduktion samtidigt som den är intressant i växtföljden. Lantbruksnytt besöker Baljväxtnätverket som förklarar mer och så beger vi oss till världens nordligaste bryggeri som...
Lantbruksnytt besökar maskintillverkaren Roc i Italien, ett företag som nyligen köpts upp av Kverneland Group. Och så presenterar vi siffror över den ekologiska spannmålsodlingen, en odling som minskade kraftigt i...
Grimme satsar på begagnat med garanti. Det framkom vid en pressvisning denna veckan i Tyskland och så återvänder vi till Milano i dagens program för att prata med representant i...
I tisdagens Lantbruksnytt får vi veta mer om den tekniktunga satsningen i Svalöv som ska snabba på växtförädlingsprocessen med flera år. Vi gör också ett återbesök till Græsland 22 och...
Midsommarveckan är inledd och vi inleder i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
Agrotech satsar på svenskt lantbruk med nya produkter och bättre service
Kulmen av fågelinfluensan snart här
Förberedelserna i fullgång för sommarens fältdagar
Omsättningsrekord 2021 för Swedish Agro Machinery
Skrämselskott istället för fågelskrämman
Sluttampen för rekordkampanj
Kostnadsökningarna slår mot animalieproducenterna
Att kunna ta egna bakterieodlingar kan bidra till bättre hälsa och ekonomi
Baljväxter i musikvideo om danska kostråd
Insatsvarorna värda sitt höga pris i rapsodlingen
Fler viktiga analyser i markkarteringen
Precisionsodling kan rädda dig från högt gödselpris
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.