Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program tittar vi på en stensamlare från Elho. En bra idé om man vill undvika stenskador på sina övriga lantbruksmaskiner. På Kemicentrum i Lund har man startat ett...
I dag är vi med på årets första bushresa, denna gång i Skåne. Där kan politiker se vikten av betande djur för att bevara mångfalden. Och så har Europas politiker...
I dagens program berättar vi om grisbranschen som befinner sig i medvind. Vi tittar dessutom närmare på Svenska Maskinmässan på Solvalla som gick av stapeln förra veckan.
Idag tittar vi närmare på gratistjänsten CropSAT. Då kvävegödsling är en viktig post inom växtodlingen kan verktyget vara till hjälp när man vill behovsanpassa näringstillförseln. Och så gör vi ett...
Idag pratar vi om de utmaningar som finns inom grisproduktionen och så rapporterar vi från Svenska Maskinmässan på Solvalla. En helt ny mässa inom entreprenad, men där det även finns...
I dagens program besöker vi Friskagården där man valt att satsa på den exklusiva nötköttsrasen Wagyu. Dessutom pratar vi med Sverigechefen för Lemken om företagets framtid. Lemken satsar trots oroliga...
I dagens program berättar vi om ett informellt möte mellan Europas jordbruksministrar i Holland där vår reporter Anna Falk var på plats. Dessutom berättar vi om företagsjouren i Jönköpings som...
I dagens program besöker vi två viktiga stämmor. Det är Grisföretagarnas årsstämma som i år var i Norrköping samt årsmöte för föreningen Sveriges spannmålsodlare som träffades utanför Ystad.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Grisproducenten ser över även små kostnader
Rekordhög och unik sockerhaltsutveckling
Agrotech satsar på svenskt lantbruk med nya produkter och bättre service
Kulmen av fågelinfluensan snart här
Förberedelserna i fullgång för sommarens fältdagar
Omsättningsrekord 2021 för Swedish Agro Machinery
Skrämselskott istället för fågelskrämman
Sluttampen för rekordkampanj
Kostnadsökningarna slår mot animalieproducenterna
Att kunna ta egna bakterieodlingar kan bidra till bättre hälsa och ekonomi
Baljväxter i musikvideo om danska kostråd
Insatsvarorna värda sitt höga pris i rapsodlingen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.