Vi skall ta oss till USA och tillbaka till grundandet av John Deere. I Waterloo, Iowa ligger nämligen John Deere Tractor & Engine museum, och där ska vi nu få...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program fortsätter vi vår rapportering inför Agritechncia. I dag berättar svenska Ålö vad de ska visa på mässan. Också besöker vi Hässleholmsbaserade Green Fries som med sina KRAVmärkta...
I går var det invigning för Lantmännen Maskins nya kompetenscenter, där man samlat hela sitt utbud av skogsmaskiner och tillbehör för skogen och Lantbruksnytt var på plats. Här kommer spekulanter...
Om två månader är det Agritechnica i Hannover. Men Lantbruksnytt var igår på plats i Kassel för Agritechnica preevent. Raps väntas få ett prismässigt uppsving till 2020 till följd av...
Svensk lökodling i år stått sig bra i den europeiska konkurrensen. Totalt sett har det varit ett bra år för svensk grönsaksodling, även om framtiden för många grödor är oviss....
Att introducera nya grödor för svensk produktion kräver samarbete genom alla led. I dagens program får vi höra om ett EIP-agri-projekt med sötpotatis som har mött många utmaningar. Vi träffar...
Tävlingen Rapsmästaren har startat och intresset verkar vara rekordstort. Hör tävlingsledare Albin Gunnarsson berätta om mästerskapet och om situationen för svensk rapsodling i stort.
Idag skall vi prata pollinering och hur man kan ha honungsbin på sina marker utan att för den skull behöva bli biodlare.
Senaste inslagen
Vad forskningen säger om am-kor
Potatisupptagardemo på nordiska mästerskapet i plöjning
Kalvar hos am-kor
Fendt har klarat sig från nedskärningar - trots sämre marknad
Svenskodlad popcorn
Vad kommer Väderstad Proceed V kosta?
Tiltpackare från Lemken
Vildsvinen ska inventeras med drönare
Majsen i foderstaten 2024
Positiva tongångar kring räntesänkningen
Blåtunga oroar – många står inför beslut om vaccination
Ny teknik på EuroTier
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.