Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt konstaterar vi att kylan slog hårt mot en del sockerbetsodlare. Vi får även en rapport från Kullatomater som satsar stort och vill bygga en åtta hektar stor...
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
Från och med den 1 januari i år måste alla som fattar misstanke om vit potatiscystnematod rapportera detta till Jordbruksverket. Vi har pratat med enhetschefen på Jordbruksverkets växtregelenhet som reder...
I dagens program berättar vi att grönsaksproduktionen inte bara kan återvända till Bjuvs kommun, utan även vidareutvecklas till att bland annat innefatta tomatodling. Lantbruksnytt har pratat med Foodhills ordförande. Vi...
Idag kan vi berätta om förändringar i statsbudgeten som kan leda till att svenska bönder i år går miste om omkring 75 miljoner kronor. Och så får vi en rapport...
I dagens Lantbruksnytt bryter vi ner ny statistik från Jordbruksverket som visar att antalet jordbruksföretag fortsätter att minska i stadig takt. Vi har också träffat en plogspecialist på tyska Lemken...
Nu finns det genmodifierad potaits som står emot bladmögel, men marknaden är fortfarande lite skeptiska till GMO. Och så håller Eon på att göra det skånska samhället Simris helt självförsörjande...
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Majsen i foderstaten 2024
Positiva tongångar kring räntesänkningen
Blåtunga oroar – många står inför beslut om vaccination
Ny teknik på EuroTier
Ny el-traktor från Fendt - e107 Vario
Sverige friförklaras från afrikansk svinpest
Fortsatta tester kring virtuella stängsel
Efter tre nya mottagningar - Swedish Agro vill växa ytterligare
Minimal jordbearbetning med Agrisem
Dubbel odling robustare animalieproduktion
Bristande kunskaper om lastvikter
Investeringsviljan fortsätter att öka inom lantbruket
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.