Kalkylen för att föda upp fisk såg bra ut när projektet Gårdsfisk drog igång. Men hur ser det ut nu med större kostnader för energi och foder. Vi gör ett...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program följer vi upp en rädisodling på Bjärehalvön som kör sin andra säsong i år och så besöker vi Fabeo som satsar på hybridauktioner.
Vi inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Eu komisionen arbetar med ett förslag som gör att samtliga medlemsländer ska minska användningen av kemikalier i lantbruket och sedan sammanfattar vi veckan som varit i svepet.
Ekologiska Grävelsta gård berättar hur de gör för att kapa mellanled och få mer kontroll över gårdens produktionskedjor. Och YstaMaskiner bedömer en Bunnings fastgödselspridare med elva år på nacken, med...
Svensk Ekosvamp i konkurs, världsläget har drastiskt förändrat produktionskostnader och konsumtionsmönster. Åhus Grönt har haft utmaningar i år med med pandemi och krig i Ukraina som påverkat de vanligtvis 200...
Försäljningen av trädgårdsväxter har minskat i år men i växthusen måste man ändå arbeta på som vanligt. Nu i sommar odlas julstjärnorna fram. Och så besöker vi Nyskördade Morötter för...
Efter en besvärlig vår har sockerbetorna repat sig väl. I dagens program ger Desirée Börjesdotter viktiga råd för resten av säsongen och så pratar vi med Mathias Granath, vd på...
Senaste inslagen
Rekoringarna går starkt under pandemin
Bra försäljningsår trots pandemistök
Långa leveranstider och ökande priser
Är mjölkpriset tillräckligt när insatsvarorna ökar i pris
Ny sida ska underlätta handeln av avelsdjur
Bättre villkor för snöröjning, ett måste för samhällets fungerande
Högsäsong för morötter
Full fart på hallbyggen
Gräsmjölken blev en succe
Lyckat år med storspridare
Stora förändringar inom lantbruket – då gäller det att räkna rätt
Renässans för powershiften
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.