Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Vi besöker Öland som har lika torrt i år som år 2018 och grödorna på ön lider och så berättar Ida Lind på Ekologiska Lantbrukarna hur ett kooperativt ekomejeri kan...
I dagens program besöker vi en lantbrukare i Tyskland som gör kompostjord av djupströgödsel, en rejäl inkomstkälla i lantbruksföretaget och så tar vi en titt på vad John Deere hade...
En rapport från spannmålsmarknaden inleder som brukligt veckans Lantbruksnytt. Prisfall förra veckan, men en trolig vändning är att vänta på lite sikt.
I dagens program har vi förutom ett nyhetssvep från veckan som gått även en längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Väderstad skeptiska till att själva utveckla autonoma traktorer. Och markpackningen ett större problem än vi tror, den viktiga alven skadas och tar lång tid att återhämta sig.
Fina skånska ärtor när en fjärdedel av arealen har skördats. Bekymmer för tillverkare av lantbruksmaskiner, trots att priserna på maskiner stiger.
Lantmännen gör bra resultat och ger rekordutdelningar till medlemmarna, men en verksamhet är svår att få lönsamhet i och det är Lantmännen Maskin. Per Lindahl, ordförande i Lantmännen besöker Lantbruksnytts...
Dagens program handlar mycket om spannmål. Dels ger BM Agri sin syn på marknaden efter den USDA-rapport som släpptes i går kväll, tisdag och dels rapporterar vi om Lantmännens skördeprognos...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Dikostall med djupströbädd och kalvgömma
Ökad precision med ActiveAir
Reko-ringar ny kanal i pandemitider
Boxholmsostarnas vara eller inte vara
Rekoringarna går starkt under pandemin
Bra försäljningsår trots pandemistök
Långa leveranstider och ökande priser
Är mjölkpriset tillräckligt när insatsvarorna ökar i pris
Ny sida ska underlätta handeln av avelsdjur
Bättre villkor för snöröjning, ett måste för samhällets fungerande
Högsäsong för morötter
Full fart på hallbyggen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.