Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Hir Skåne

Senaste programmen

I dagens program handlar det om att grundlig analys av företaget och dess kostnader är nyckeln till lönsam mjölkproduktion. Vi får också veta mer om HKScan och Coops sponsring av...
I dagens Lantbruksnytt har vi härliga nyheter och kan konstatera att vårbruket är igång och de första potatisarna går i jorden på skånska Bjärehalvön. Att lägga hela kvävegivan till rapsen...
Vi inleder mars månad med en rapport från på spannmålsmarknaden där priserna i vanlig ordning fortsätter att stiga.
I dagens program sammanfattar vi veckan som gått i vårt nyhetssvep.
I lördagens program berättar vi att Syngenta lanserar ny herbicid med 100-procentig effekt mot flyghavre. Koppling mellan ekologisk produktion och tillgången på stallgödsel från djurgårdar behöver brytas för att nå...
I dagens program besöker vi halländska Slöinge och tittar på Berte Qvarns nya havrekvarn som är igång med produktionen. Vi kikar även på en stor mjölkgård. Allt arbete i egen...
I dagens program får vi en rapport från New Holland som räknar med att öka sin försäljning under året. Vi besöker också Österlenkryddor, som under pandemin fick ställa om och...
I dagens program handlar om Arlas stämning mot Glada bonden och Boxholms kommun efter mejeriaffären. Och efter några års strukturförändringar har New Holland fått en bra anläggning i Halland.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Target Y enkel metod för skördekartor
Mindre gödsel och högre skörd med Rauch Deepot
Årets digitala LRF stämma antog nollvision för vildsvin.
Ett komplett program från 8 till 38 kubikmeter.
Mjölkningsrobot för de stora besättningarna
Lantbrukare stämmer utsädesföretag
Våtmarkerna uppskattas av djurlivet
Starkare resultat fram till i augusti än under fjolåret för Lantmännen
Halländska lantbrukare räddade dålig å
Maskinhandlarna arrangerar egna mässor
Ursprungsmärkning av kött i Sverige
Nya regler med nya ekoförordningen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.