Varmt och fuktigt väder har drivit på bladmögel i potatis under juni och början av juli. Lars Andersson, odlingschef på OLW berättar om problemen i dagens program som även handlar...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi besöker Öland som har lika torrt i år som år 2018 och grödorna på ön lider och så berättar Ida Lind på Ekologiska Lantbrukarna hur ett kooperativt ekomejeri kan...
I dagens program besöker vi en lantbrukare i Tyskland som gör kompostjord av djupströgödsel, en rejäl inkomstkälla i lantbruksföretaget och så tar vi en titt på vad John Deere hade...
En rapport från spannmålsmarknaden inleder som brukligt veckans Lantbruksnytt. Prisfall förra veckan, men en trolig vändning är att vänta på lite sikt.
I dagens program har vi förutom ett nyhetssvep från veckan som gått även en längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Väderstad skeptiska till att själva utveckla autonoma traktorer. Och markpackningen ett större problem än vi tror, den viktiga alven skadas och tar lång tid att återhämta sig.
Fina skånska ärtor när en fjärdedel av arealen har skördats. Bekymmer för tillverkare av lantbruksmaskiner, trots att priserna på maskiner stiger.
Lantmännen gör bra resultat och ger rekordutdelningar till medlemmarna, men en verksamhet är svår att få lönsamhet i och det är Lantmännen Maskin. Per Lindahl, ordförande i Lantmännen besöker Lantbruksnytts...
Senaste inslagen
Samson håller alla dörrar öppna
Rauch återupplivar sin rampspridare
Target Y enkel metod för skördekartor
Mindre gödsel och högre skörd med Rauch Deepot
Årets digitala LRF stämma antog nollvision för vildsvin.
Ett komplett program från 8 till 38 kubikmeter.
Mjölkningsrobot för de stora besättningarna
Lantbrukare stämmer utsädesföretag
Våtmarkerna uppskattas av djurlivet
Starkare resultat fram till i augusti än under fjolåret för Lantmännen
Halländska lantbrukare räddade dålig å
Maskinhandlarna arrangerar egna mässor
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.