Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Hästunderstödd terapi visar att samspelet människa och djur kan påverka både kropp och själ. Utanför Veberöd i Lunds kommun ligger Humlamaden, och dit kommer deltagare med bland annat stressrelaterad psykisk...
Projekt Romeo är nu avslutat och vi har träffat Sveriges nötköttsproducenter som konstaterar att det blev en succé.
Vi är med när Grimme demonstrerar sina potatisupptagare i Danmark.
Göma har nu sålt egenproducerade gödseltunnor i ett år. I dagens program berättar företaget hur deras maskiner tagits emot av kunderna. Hushållningssällskapet på Österlen har startat en ny försöksring som...
I dagens program får vi vara med under prisutdelningen i Bologna när Case IH Maxxum 145 Active Drive blev utsedd till Årets Traktor 2019. Vi får också höra om hur...
I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från den italienska lantbruksmässan Eima. Vår reporter Anders Niléhn är på plats nere i italienska Bologna och berättar vad som händer på mässan....
Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson ger sin syn på spannmålsmarknaden just nu. Fendt 313 Vario som är sist ut i vår presentation av finalister till Årets Traktor 2019.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.
Senaste inslagen
Mjölkningsrobot för de stora besättningarna
Lantbrukare stämmer utsädesföretag
Våtmarkerna uppskattas av djurlivet
Starkare resultat fram till i augusti än under fjolåret för Lantmännen
Halländska lantbrukare räddade dålig å
Maskinhandlarna arrangerar egna mässor
Ursprungsmärkning av kött i Sverige
Nya regler med nya ekoförordningen
Prisvärd maskin – gör ett gott jobb
Cyberattacker en risk i mer digitalt lantbruk
Drönare håller fälten fria från viltskador
Uppstartsproblem på sockerbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.