I torsdagens program berättar vi att pandemin och kriget i Ukraina har ritat om spelplanen och gjort livsmedelsstrategin utdaterad. Nu ska LRF verka för att få till skott en ny...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Positivt på årets LRF-stämma. Politiker allt mer intresserade av lantbruket konstaterar Palle Borgström i dagens program som även handlar om att sockerbetspriset kommer att öka till nästa år, en förutsättning...
I dagens program handlar det om den svenska livsmedelsförsörjningen som i ljuset av kriget i Ukraina ser fortsatt stabil ut, så länge vi slipper ett nytt torkår. Det handlar också...
Ny vecka och från spannmålsmarknaden kan vi rapportera att det varit lugnare och priserna har inte rört på sig särskilt mycket. De ligger kvar på höga nivåer.
I dagens program sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I dagens program träffar vi Ekobot vars produkt närmar sig marknaden. Vi fortsätter också vår serie om precisionsodling och följer med ut i fält och gödslar kväve.
Maskinmjukvara och plast står på agendan i fredagens upplaga av Lantbruksnytt. Det handlar om att Claas nu inkluderar markpackning i sitt själv-optimerande system för traktorer och om plasttillverkaren Tama som...
Dagens program handlar om att en ny modell för förmedling av avvanda lamm kommer att testas för att effektivisera inom lammproduktionen. En tjänstepension kan vara bra för lantbrukaren trots att...
Senaste inslagen
15 hektar i timmen
Snabb stärkelseinlagring med ny sorts ensilagemajs
KvickFinn 6200
Allt färre ekokampanjer i handeln
Horsch redo för glyfosatförbud
Skördenedskrivning för en halv miljard
Pressar för tyngre balar
Sverige på väg att tappa kontrollen över vargförvaltningen
Jordbruksmarken fortsätter att exploateras
Rekorddyr el men vändning att vänta
Skärbord för kolvhack sparar lagringsutrymme
Förebyggande arbete krävs i kampen mot gnagare
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.