I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt träffar en ledarforskare på SLU som berättar om vikten av bra ledarskap och så verkar det vända uppåt för minknäringen efter en period med låga skinnpriser.
I dagens program tittar vi på fördelarna med att surgöra flytgödseln och så verkar det som att en ogräsrobot, som klarar sig helt själv i fält, kan finnas på marknaden...
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta vad som väntar på Spannmålsodlarnas riksstämma. Vi har träffat värden för förra årets stämma och pratat om vad som väntar stämmans 400 besökare. Vi...
I dagens program kan vi berätta att matsvinnet i Europa ska minskas, och en idé är att tillåta skattebefrielse för livsmedelsdonationer. Varje år genereras uppskattningsvis 88 miljoner ton matavfall och...
En ny studie vid SLU visar att giftfria odlingar försämrar för pollinatörer. I frånvaro av kemiska bekämpningsmedel förstör skadeinsekter blommorna vilket gör att humlor och bin inte besöker dem. Vi...
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
På lantbruksskolan i Bollerup har man uppfunnit en balresare till en press, Lantbruksnytt tittar närmre på tekniken och så besöker vi Kullahalvöns Vingård igen för att ta reda på om...
Senaste inslagen
Target Y enkel metod för skördekartor
Mindre gödsel och högre skörd med Rauch Deepot
Årets digitala LRF stämma antog nollvision för vildsvin.
Ett komplett program från 8 till 38 kubikmeter.
Mjölkningsrobot för de stora besättningarna
Lantbrukare stämmer utsädesföretag
Våtmarkerna uppskattas av djurlivet
Starkare resultat fram till i augusti än under fjolåret för Lantmännen
Halländska lantbrukare räddade dålig å
Maskinhandlarna arrangerar egna mässor
Ursprungsmärkning av kött i Sverige
Nya regler med nya ekoförordningen
Tidigare intervjuer
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.