Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Kosläpp har blivit en stor och viktig sak i svenskt lantbruk under senare år. Det är ett trevligt och publikvänligt arrangemang som drar många besökare. Ett bra sätt att visa...
I dagens Lantbruksnytt ska vi till Halland och se hur det var när Rapsdagen arrangerades på Sannarps egendom. Vi besöker även Eriksgården utanför skånska Sjöbo där bären står i fokus....
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att det nästa år på nytt ska koras en rapsmästare och i dag hör ni hur tävlingen kommer att gå till. Vi har även...
Fem miljoner satsar HIR Skåne på försöksgården Helgegården, målet, ett centrum för bevattningsfrågor och försök. Vi besöker också Huddig Försäljning Syd som säljer grävlastare, en maskin som är intressant för...
Dagens program handlar bland annat om en engelsk såmaskin med liggande tallrikar utan så stora krav på dragkraft och nästan halv bränsleförbrukning jämfört med konkurrenterna.
I dag får vi följa med Jordbruksvältet ut i fält för att vara med när de följer upp de forcebetade sockerbetorna. Vi får också höra vad forskarna kommit fram till...
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på...
Senaste inslagen
Koloradoskalbaggen
Rinkaby Maskin
Hårdare straff för djurrättsbrott
Fendt produktnyheter
Regen Farmer-digital Agroforestry lösning
priset på gödsel är högt nu. Då gäller det att använda produkterna rätt. Yara ger råd inför hösten.
Bekämpningsstrategi mot blåklint i höstvete
Fendt presskonferens
Ökad odling ger dyrare gödsel
Ingen landsbygdsminister oroar.
All spannmål till rätt produkt. Nu ökar kapaciteten på BoMills TriQ.
Ny sort resistent mot rapsrödsot
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.