Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I Lantbruksnytt kan vi i dag berätta om skörden av sötpotatis som nu är i full gång och SLU:s testodling ser riktigt bra ut trots den kalla sommaren och blöta...
Storbritanninen är Europas största fårproducent och när de lämnar EU blir det stora förändringar. Just nu diskuterar EU Parlamentet nya stödåtgärder för den näringen. Och så är majsskörden igång, Lantbruksnytt...
I dagens program gästas vi av Bengt-Göran Andersson, divisionschef på Kronägg. Vi får även en uppdatering om läget på spannmålsmarknaden.
Idag har pratat med Kubota som vill börja sälja fler större traktorer till lantbruket och så har vi också tittat på olika ogräsmaskiner och tagit del av nya rön kring...
I dagens Lantbruksnytt får vi tips om hur svenska grisproducenter kan minska dödligheten bland sina smågrisar och så får vi en marknadsrapport från den Italienska traktortillverkaren Argo Tractors.
I dagens program besöker vi Alnarps grisdag. Där pratas det om hur den svenska grisnäringen kan bli bättre. Och så ska vi tillbaka till bomullsproduktionen i Texas och få se...
I dagen program följer vi med på fältvandring i Halland. Där följer vi projektet med mellangrödor till biogasproduktion. Och så fortsätter Anders Nilehn att provköra traktorer inför Årets Traktor 2018....
I dagens program besöker vi en bomullsodlare i Texas och så blir det mer provkörning inför Årets traktor 2018.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Jordbruksmarken fortsätter att exploateras
Rekorddyr el men vändning att vänta
Skärbord för kolvhack sparar lagringsutrymme
Förebyggande arbete krävs i kampen mot gnagare
Horschs första burna spruta med hög kapacitet och smidighet.
Tidigt hackad fodermajs smakar korna
Populärt turnékoncept av Claas
Stor kunskapssatsningen av NBR för ökad sockerskörd
Specialsökande hundar inom lantbruket
Nya Claas Trion tröskmodeller - stor möjlighet till variation
Majsdagen bjöd på förkovran
Rekordstor rapsareal att vänta
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.