Nordic Beet Research håller kurs för betodlare för att öka sockerskörden. Och Claas rullar runt i landet med sitt turnékoncept - färdigkopplade ekipage som kan testas direkt hemma på gården.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. Vi inleder i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden.
Söndag och därför sammanfattar vi i vanlig ordning veckan med svepet.
Lördagsprogrammet handlar om nya Claas Trion, tröskmodeller som ger stor möjlighet till variation. Specialsökande hundar inom lantbruket kan bli användbara i framtiden för att spåra ogräs.
Rekordareal av höstraps att vänta när svenska lantbrukare köpt stora mängder rapsutsäde. Årets majsdag på skånska Helgegården bjöd på nya rön om värmeökningens betydelse och hur man kan hantera fåglar.
Pöttinger är en av flera maskintillverkare som tvingas öka sina priser på maskiner denna höst. Gregor Dietachmayr, marknadschef Pöttinger, berättar varför i dagens program och så var Lantbruksnytt med när...
I dagens program får vi en närmare titt på Case IHs nya Optum och får höra om förväntningarna på den stundande sockerbetsskörden.
Tyska Horsch visar sina senaste nyheter och rovdjursförvaltningen tar för lite hänsyn till hur rovdjuren påverkar lantbrukarna, som drabbas av stress och oro enligt en ny studie.
Senaste inslagen
Jordbruksmarken fortsätter att exploateras
Rekorddyr el men vändning att vänta
Skärbord för kolvhack sparar lagringsutrymme
Förebyggande arbete krävs i kampen mot gnagare
Horschs första burna spruta med hög kapacitet och smidighet.
Tidigt hackad fodermajs smakar korna
Populärt turnékoncept av Claas
Stor kunskapssatsningen av NBR för ökad sockerskörd
Specialsökande hundar inom lantbruket
Nya Claas Trion tröskmodeller - stor möjlighet till variation
Majsdagen bjöd på förkovran
Rekordstor rapsareal att vänta
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.