Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens måndagsintervju möter vi Henrik Hallqvist från Jordbruksverket. Med andra ord kommer det handla mycket om växtodling och växtskydd.
I dagens Lantbruksnytt möter vi den svenska EU-parlamentarikern Jytte Guteland som välkomnar den nya utredningen kring besluten av glyfosats framtid. Att odla på vattenskyddsområde innebär strikta förhållningsregler. På Leregård utanför...
I dagens Lantbruksnytt träffar vi Rosenbergs Lantbruksmaskiner. De har sedan tidigare många ben att stå på. Nu har man utökat repertoaren ytterligare sedan man blev generalagenter för en ny kompaktlastare....
Karlfälts gård sticker ut från mängden med sina 882 hektar växtodling, hampshiregrisar och sitt arbete med grön energi. I dagens program inleder vi vår serie där vi regelbundet kommer få...
I dagens program möter vi centerpartiets Fredrick Federley för att prata om framtidens CAP. Vi träffar även Järrestads Härads Lantmannaföreningens ny VD som berättar att Österlen står inför stora utmaningar...
I dagens program besöker vi Ekobalans testanläggning för att avvattna biogödsel vid OX2:s biogasanläggning i Helsingborg. Och så besöker vi Ronny Johansson som driver lantbruk strax utanför Göteborg.
I dagens program handlar det om sockerbetsodlingen och gäst i studion är Desirée Börjesdotter, vd på Nordic Beet Research. Och så rapporterar vi från spannmålsmarknaden där priserna steg efter fredagens...
I dagens program berättar vi att fler dikor önskas i Sverige, men för att det ska gå måste man vänja sig vid en bättre planering av produktionen. Vi djupdyker också...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Horsch redo för glyfosatförbud
Skördenedskrivning för en halv miljard
Pressar för tyngre balar
Sverige på väg att tappa kontrollen över vargförvaltningen
Jordbruksmarken fortsätter att exploateras
Rekorddyr el men vändning att vänta
Skärbord för kolvhack sparar lagringsutrymme
Förebyggande arbete krävs i kampen mot gnagare
Horschs första burna spruta med hög kapacitet och smidighet.
Tidigt hackad fodermajs smakar korna
Populärt turnékoncept av Claas
Stor kunskapssatsningen av NBR för ökad sockerskörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.