I tisdagens Lantbruks berättar vi att SLU har fått ett nytt ämnesområde som kallas företagsledning. Det ska stärka framtida företagsledare inom lantbruket. Vi tar också en titt på Nissans nya...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
För lantbruksfirmorna i området är Hindersmässan viktig. Alla företagen har ett utökat evenemang, visar upp sitt produktprogram och tar emot många kunder.
Likviditetsplanering kan vara väl investerad tid. Hushållningssällskapen i landet erbjuder kurser i vår. Med ett allt större sug efter vegetarisk kost öppnar det upp för svenskodlade linser. En lantbrukare i...
Vid Alnarpskonferensen 2020 diskuterades hur lantbruket kan förändra sin klimatpåverkan, markanvändning och hur forskningsrapporter påverkar debatten. Och vi besöker en av pilotgårdarna i projektet Svensk kolinlagring, ägaren ser stora potential...
I Lantbruksnytt idag berättar vi att traditionella höstrapssorter kan bete sig annorlunda när en rejäl vinter har uteblivit i hela landet.
Vi har också besökt Närkes Slakteri som står inför...
I dagens lantbruksnytt kan vi berätta att svensk kolinlagring skall bli en digital plattform där lantbrukare kan få betalt per kilo inlagrad kol i jordbruksmark.
Och så besöker vi LEV...
I dagens program berättar Niels Andresen, husdjursrådgivare på HIR Skåne hur betesdrift kan bli ett stöd ett torrår som 2018 och så har vi ännu en rapport från mässan NutriFair,...
Senaste inslagen
Komplett portfölj för SAM
Gensaxen på gång i stärkelseodlingen
Arla oroas över ökade produktionskostnader
Snabb och säker tillkoppling
Biogasfordon på gårdar i Sverige
Fördubblad produktion i Kerteminde
Goda förutsättningar för ensilagemajsen
Stordrift på gårdsnivå genom maskinstation
Ny auktionssajt låter handlarna äga begagnataffären
Skörden av grönärtor hittills i genomsnitt sämre än väntat
Bredda maskinportföljen med en bättre begagnad betupptagare
Rekordår för svensk oljeväxtodling
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.