Ny metod för kan sortera bort tuppägg vilket kan minska svinnet i äggbranschen. Många lantbrukare skall vara med om att dela på årets krisstöd. Vi tar upp vad som gäller...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Ägg till påsk en självklarhet för många. Men äggpriset är för lågt tycker producenterna. Idag besöker vi också nystartade Agtech2030 på Linköpings universitet som ska generera ny teknik till lantbruket.
Efterfrågan på lamm ökar i Sverige men inhemsk produktion kan inte möta efterfrågan. Följden blir istället ökad import. Bättre lönsamhet krävs för Svenska producenter. Med en intagskapacitet på 100 ton...
Potatisstärkelseproducenten Lyckeby Starch ska fördubbla sin kapacitet av kallvattenlösliga stärkelser och Lantbruksnytt besöker dem under byggnationen. Och lantbrukare Magnus Magnusson i Laholm ändrar om i sin växtodling för att specialisera...
I dagens program får vi höra om nya koncept, omorganisationer och förändringar hos Svenska Foder som hoppas ska leda till ökad lönsamhet. Vi tittar också närmare på ett forskningsprojekt med...
I dagens måndagsintervju har vi besök av VD:n för svenskt kött som gärna vill öka svensk export av kött. Som vanligt på måndagar får vi också en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt besöker vi en gårdsauktion utanför skånska Tomelilla för att se hur intresset är för begagnade maskiner och bevaka prisbilden.
Nytt projekt ska få lantbrukare att odla utsäde till gamla sorter och på så vis skapa en ny marknad. Allt mer teknik och avancerad elektronik i lantbruksmaskinerna ställer ökade krav...
Senaste inslagen
Ny pelletspanna med stöd från Klimatklivet
Ekologiska inköp
Satsar på svenskodlade rädisor
Väderstad siktar på USA
Vallskörden
Optimerad betesdrift
Höstveteförädling
Vankiva gård
Sojaimport till EU
Majsetablering
Kontrollera vårvete efter kornfluga
Timac Agro vallförsök
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.