Danska Danfoil går bra och tror på ökad export. Resultatet blev i nivå med 2019 och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Allt fler lantbrukare ansöker om skyddsjakt på dovhjort som kan göra stor skada i lantbruksgrödor. Troligtvis blir det en stor höstrapssådd även i år nya höstrapssorter bäddar för hög skörd...
Vi har besökt Svalövsgården där Lantmännen snabbt går framåt med förädling av höstvete inom ett projekt för SLU Grogrund. Och John Deere vill göra lantbruket klimatsmartare och miljövänligare, hur berättar...
I torsdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det bland annat om drönarsvärmar för ogräsbekämpning och om värmestressade suggor.
Debatten kring svenskt lantbruk skadar branschens utveckling, enligt LRF-ordföranden, det framkom vid LRF-stämman och så berättar Lantmännens spannmålschef om den rekordstora vetearealen i Sverige i år.
Det blir fokus på betande djur och rotfrukter i tisdagens Lantbruksnytt. Efter en svag betestillgång under början av maj har nu tillväxten tagit fart ordentligt. God förädlingspotential i vanliga svenska...
Ny vecka och den inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där det rör på sig en hel del.
Har du missat rapporteringen från veckan? I söndagens nyhetssvep ger vi en återblick på några av veckans inslag. Fler nyheter hittar du här på hemsidan.
Senaste inslagen
SGU hittade vatten efter flygmätningar
Fin skörd i förädlingsfälten
Torr sommar har tärt på grundvattnet
En tröska till alla
Sämre rapsskörd än väntat
Leveransproblem kvarstår hos äggpackerierna
Onormala prisrörelser
Ny VD för Rosenqvists Irrigation
Dålig start för årets spannmålsskörd
Skärbordet är viktigt på tröskan
Skörderapport Filip Niléhn
KD och C om Jennies portfölj
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.