I dag öppnar Eima i italienska Bolgna, en mässa som numera får slåss om uppmärksamheten med Sima i Paris. Båda arrangeras nämligen under denna veckan. Ny gratis utbildning om regenerativt...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om hur New Holland drar nytta av sin storlek i utmanande tider och om en domkraftsvåg för vägning av lantbruksmaskiner.
Efter en minst sagt rörig vecka på världens spannmålsmarknad så var det uppåt på spannmålsbörserna. Det som påverkade var dels händelserna i Ukraina och även skördeförutsättningarna på södra halvklotet.
I dagens program handlar det om fågelinfluensan och att den sjukdomen ser ut att bli ett ökat bekymmer framöver och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser i ett...
I dagens program om möjlig framtida avsättning för vall i slättbygder. Och vi har träffat Kristina Yngwe, som i sitt nya jobb nu skall börja bearbeta gamla kollegor i riksdagen.
I dagens program om Newcastlesjuka hos värphöns i Östergötland. Nytt innovativt grisstall visades upp i Koberg, Sollebrunn. Nästan var fjärde vara i dagligvaruhandeln är nu butikernas egna varumärken, så kallade...
Med möjlighet att lagra energi i marken blir förnyelsebara energikällor attraktivare. Norska Green Farming har en lösning som vi berättar om i dagens program som även handlar om en mycket...
Idag kan vi berätta hur ett digitalt samarbete ger lantbrukaren total koll på skörderesultatet. Lusern kan komma att bli en välkommen förstärkning på de norrländska vallarna efter ny SLU-forskning.
Senaste inslagen
Ingesson Maskintjänst - torrt hö
Maskinmarknaden CarliAgri
Koloradoskalbaggen
Rinkaby Maskin
Hårdare straff för djurrättsbrott
Fendt produktnyheter
Regen Farmer-digital Agroforestry lösning
priset på gödsel är högt nu. Då gäller det att använda produkterna rätt. Yara ger råd inför hösten.
Bekämpningsstrategi mot blåklint i höstvete
Fendt presskonferens
Ökad odling ger dyrare gödsel
Ingen landsbygdsminister oroar.
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.