Dagens program handlar om utveckling inom grönsaksodling. Den lilla lantbruksassistenten från Naio sparar tid och pengar på små gårdar med stort behov av handhackning. Och vi tittar på ett försök...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt onsdag handlar om att det finns ekonomi i att göra biogas av kantgräsklipp. Ett treårigt pilotprojekt lett av Trafikverket och SLU avslutas i år där resultaten är lovande. Agricams...
I dagens program handlar det om tyska familjeföretag som visade udda teknik på PotatoEurope. Och torkan som har försvårat rapssådden i södra Sverige.
Ny vecka och vi rapporterar från spannmålsmarknaden. Fortsatt stigande spannmålspriser men nu ser börserna ut att börja stabilisera sig.
I dagens program rapporterar vi om startinvägningen inför årets köttrasprövningsomgång på Gunnarp som inleds imorgon. Och så blir det en nyhetssammanfattning från veckan.
Vi tar del av programmet inför en demonstrationsdag för enbart frilandsodling av grönsaker, Hortofältdagen i Skepparslöv den 13 september. Och dan före valdagen är Miljöpartiet sist ut i Lantbruksnytts valenkät.
Årets betkampanj blir annorlunda, 300 000 ton svenska betor ska skeppas till Danmark. Lantbruksnytts valenkät går vidare och idag hör vi en representant för Moderaterna.
I dagens program får vi höra om hur maskintillverkare jobbar hårt med teknik som medför att lantbruket kan producera mer med mindre och vi fortsätter vår valenkät, idag med Vänsterpartiet.
Senaste inslagen
Förbättrad jordhälsa med fransk produkt
Pivotbevattning i vårvete och sockerbetor
Nystartad fiskproduktion i full gång
Metsjö i nya kanaler
Kespa ny aktör på reservdelsmarknaden
Raps på borgebyfältet
Skift i verkstaden fungerar bra, men kanske inte för alla
Borgeby Fältdagar igång i mindre format
Droppbevattning i frilandsgrönsaker
DNA-märkning
Projekt ska klimatsäkra svensk trädgårdsnäring
Inför majsdag på Helgegården
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.