I dagens Lantbruksnytt har vi varit på vinkonferens vars målsättning är stärka Sverige och Danmark som vinregion. Och så besöker vi danska He-Va en maskintillverkare med en något annorlunda filosofi.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Dagens program kommer till stora delar handla om regeringens krispaket som presenterades under gårdagen. Men vi har även tittat på ett nytt system för att lagra spannmål vid rätt temperatur.
Idag är det dags för den fjärde delen av våra politikerintervjuer inför valet. Vi tittar även på vad som hänt på spannmålsmarknaden.
Ett svårt år för många lärdomar med sig. Så resonerar man på Karlfälts Gård och idag ska vi kika på deras mindre lyckade rapsskörd. Värmen håller i sig. Idag kollar...
I dagens program besöker vi en spannmålsmottagning för att kolla hur läget ser ut såhär långt. Utevistelse, biogas och generationsskifte. Tre av Nederländernas stora framtidsfrågor inom mjölkproduktionen. Idag möter vi...
I dagens program är vi med när Case IH visar nya rotortröskor i fält utanför tyska Dresden. Och Ibland kan gammal teknik få nytt liv och så ser det ut...
I dagens program tittar på skörden av höstvete på Karlfälts Gård. Och så besöker vi den danska John Deere-återförsäljaren Semler Agros nya anläggning för begagnade inbyten.
Idag besöker vi Swedish Agro Machinerys nya reservdelslager i Skurup som precis blivit klart. Och Vi har tittat närmare på Soyl´s system som automatiskt ställer in kultivatorns arbetsdjup med hjälp...
Senaste inslagen
Fortsatta tester kring virtuella stängsel
Efter tre nya mottagningar - Swedish Agro vill växa ytterligare
Minimal jordbearbetning med Agrisem
Dubbel odling robustare animalieproduktion
Bristande kunskaper om lastvikter
Investeringsviljan fortsätter att öka inom lantbruket
Mix av preparat mot potatisbladmögel
En vecka in i sockerbetskampanjen
Egen sändare på Pöttinger
Odlingsförsök på Hortofältdagen
KLF har ansatt ny vd
Cellodlat kött behöver svenska råvaror
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.