I dagens program tar vi en titt på John Deeres nya Expert Alert som nu testas i Sverige. Vi får också lära oss om riskerna med en allt för tidig...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program ska vi ta oss en titt på Danmarks markvildslag som ger fastighetsägare möjlighet att gemensamt planera sina viltvårdsinsatser. Ett system som skulle kunna användas även i Sverige....
Vi besöker Gudrun Hagman Eriksson, Fåravelsförbundets nya ordförande hemma på gården i Närke och så tittar vi på försök med anpassad kvävegödsling i höstvete.
I dagens program tar vi en titt på Autosmart som nu satsar på lantbruket. I förra veckan lanserade företaget fem nya produkter inom lantbruket som förhoppningsvis ska underlätta rengöringen. Vi...
I dagens program följer vi med på charolaisuppfödarnas världskongress som nu för första gången har arrangerats i Sverige. Och i Köinge utanför Ullared utnyttjar Martin Johansson betet maximalt med rätt...
I dagens program startar vi vår valbevakning och första frågan att svara på är hur Sveriges självförsörjning ska se ut. Och så blir det även en titt på spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi på ny teknik från Datalogisk som ger lantbrukaren en detaljerad bild över ogräsbeståndet i fältet. Något som ska kunna minska användandet av herbicider med upp...
I dagens program tittar vi på möjligheten att importera foder. Kan Bulgarien vara ett alternativ? Kanske. Den före detta lantbrukaren Kent Olsson tänker åtminstone försöka använda sina internationella kontakter för...
Senaste inslagen
Ny tork ökar kapaciteten utan mer personal
Signalgröda mot vildsvinsangrepp går mot sitt slut
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.