I dagens program gör vi ett besök på Söderberg & Haaks nya anläggning i Hörby och från Lyckeby Starch får vi experttips om hur odlare kan jobba för att undvika...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Hala golv påverkar negativt i mjölkproduktionen, Lantbruksnytt pratar med Evgenij Telezhenko, forskare SLU om kors rörelse i stallet och så kan man spara stora pengar på att bygga stall i...
I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från Alnarps nötköttsdag där framtidens lantbrukare fick beskriva vilken form av stöd de behöver för att kunna komma igång med sin verksamhet och...
I dagens program berättar vi att Sveriges krångliga djurskyddsregler är precis vad som behövs för att kunna öka landets animalieproduktion. Och så har vi träffat ett företag som försöker ta...
I dagens måndagsintervju kommer fokus att ligga på slakterinäringen då vi har besök från Jonas Tunestål, VD på KLS Ugglarps.
I dagens program tittar vi på en studie om juverhälsa som visar att mjölkningssystemet kan påverka hur korna mår och så gör vi ännu ett besök hos Christer Johansson som...
Vi rapporterar från Nötköttsdagen på Alnarp och så berättar forskaren Erik Hunter att långt ifrån alla lantbrukare ska satsa på mervärden och nischer.
I dagens program följer vi upp hur det gått med fältförsöken av genmodifierad potatis som ska stå emot bladmögel. Och så fortsätter vi rapporten från HKScans event och de räknar...
Senaste inslagen
Planteringen igång hos Åhus Grönt
Fågelinfluensan slår hårt mot matfågeln
Nilssons maskinstation
Mjölkens dag
Betkampanjen
Lantbruksbarometern mars 2021
Arbetskraft säsongen 2021
Antibiotikakonsumtionen i Sverige
Roots of Malmö Kombucha
Borgeby ställs in - igen
Vinterodlade bladgrönsaker i tunneln
Höstgrödor efter vintern
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.