Lantbruksnytt tisdag handlar om att allt fler svenska lantbrukare tar hjälp av robotar. Samarbete mellan LRF, kommuner och skolor ska ge personal till grisstallarna.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Ny vecka och det blir ännu en vecka med stigande priser på spannmålsmarknaden. Det är just nu rekordhöga priser på både raps och havre.
Årets spannmålsskörden räknas ner och gödselpriserna stiger, några av rubrikerna från veckan som gått. Missa inget och häng med i vår tillbakablick i nyhetssvepet.
Danmark bävar för vad ett ASF-utbrott skulle innebära för grisnäringen i landet och till vilket pris. Och Lemken körde demo där intresset för kultivatorerna var stort.
Ökade priser på naturgas driver även upp priset på gödsel, vilket får konsekvenser för lantbrukaren. Länsstyrelsen i flera län inspirerade ekoodlarna under gårdagens ekodag, Borgebyfältet var platsen för deltagarna i...
Tidig mognad och snabbare stärkelseinlagring är några av fördelarna i en ny majssort som vi rapporterar om i dagens program och så är vi med när Väderstads nya harv NZ...
I dagens program handlar det om hur dagligvaruhandeln minskar antalet ekokampanjer och om en stor finsk rotorkultivator.
I tisdagens program berättar vi att nedskriven skörd innebär inkomstbortfall på upp mot 600 miljoner kronor för landets lantbrukare. Det handlar även om framtida frågetecken för glyfosat. Horsch är väl...
Senaste inslagen
Arbetskraft säsongen 2021
Antibiotikakonsumtionen i Sverige
Roots of Malmö Kombucha
Borgeby ställs in - igen
Vinterodlade bladgrönsaker i tunneln
Höstgrödor efter vintern
Nya UPMA i grönsaker
Kraftigt ökat intresse för naturbruksutbildningarna
Verka suggklövar på rätt sätt
HKScan besiktigar tjurkalvar
Ekobot snart redo för marknaden
Bidrag till rovdjursstängsel
Tidigare intervjuer
Trädgårdsmästaren John Taylor har börjat odla äpplen och räknar med att leverera sina första flaskor med cider till våren. I dagens måndagsintervju ska vi höra vilka utmaningar den här sortens odling medför
Vilka effekter har gaucho-förbudet fått för årets betsäsong? Och hur ser branschen på framtiden? I dagens måndagsintervju har vi bjudit in Fredrik Larsson från Betodlarnas styrelse för att höra efter.
I dagens måndagsintervju möter vi LRFs nytillträdda vd, Anna-Karin Hatt. Hon berättar om sin syn på LRFs utmaningar och vad organisationen behöver fokusera på framöver.
Vi bjöd in forskaren Karolina Östbring från Lunds universitet för att höra hur hon tror att vi i framtiden kommer kunna använda raps som människoföda och inte bara oljeproduktion.
Tävlingen Rapsmästaren har startat och intresset verkar vara rekordstort. Hör tävlingsledare Albin Gunnarsson berätta om mästerskapet och om situationen för svensk rapsodling i stort.
Vad ska man tänka på när man utformar arrendekontrakt? Vilka är fallgroparna? Och kan vi vänta oss att arrendepriserna går upp eller ner framöver? Dagens måndagsgäst Caroline Weibull-Göransson har svaren.
I dagens måndagsintervju tar vi upp en livsviktig resurs, vatten. För vattenförsörjning är en fråga som diskuteras allt mer intensivt inom lantbruket. Vi bjöd in Malin Magnusson från Sweco för att höra mer om utmaningar och möjligheter på området.
Afrikansk Svinpest sprids över världen. Till måndagsintervjun har vi bjudit in Karl Ståhl från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för att prata om riskerna för spridning till Sverige, och vilka förebyggande åtgärder som görs här.