I dagens Lantbruksnytt berättar vi att det ser ut att bli en ovanligt spretig höstveteskörd i år, åtminstone i Västra Götalandsområdet. Skördeuppskattningar från ett hundratal fält visar på avkastningar mellan...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program tittar vi på blastkrossning i potatisodlingen som fått ett uppsving i och med att Reglone är på väg bort. Och en vildsvinsnatt planeras i Södermanlands län. Hundratals...
Ny vecka med Lantbruksnytt. Idag startar vi med en rapport från spannmålsmarknaden, och ny forskning menar att kor släpper ut mindre växthusgaser än tidigare beräknat.
Välkomna till Lantbruksnytt söndag. Idag bjuder vi på ett nyhetssvep från veckan som gått.
I dagens program handlar det om rätt mellangröda vid rätt tidpunkt vid conservation farming och om hur en kombination av två växtoljor har visat goda resultat för svampbekämpning i ekologiska...
I dagens program får vi följa med en ogräsrobot ut i fält och Kristianstadortens Lagerhusförening ut på nätet.
LRF Kött vill se ny affärsmodell för köttnäringen där fler aktörer delar på riskerna. Lantbruksnytt pratar med Åsa Odsell - ordförande LRF Kött. Och så är vi med när en...
I dagens program tar vi del av ett rapsförsök som fullständigt havererat. För det gäller att ha tillräckligt många år mellan rapsodlingarna annars kan klumprotsjuka ställa till stora problem. Vidare...
Senaste inslagen
Arla om ekoexport
Majoriteten av nötdjuren prickfria vid slakt
Viktig dom för lantbrukets vattenuttag
Bekämpa AFS SJV
Ny traktor från MF
Nya skatteregler
Pannregler
Dutra på Simmelsberga gård
Arla om trendbrotten
Unik Bukh 906 restaurerad
Bra år för julgransförsäljningen
Danone satsar 140 miljoner i skånska fabriken
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.