Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program berättar Grimme Skandinavien om varför de tjänar på att ha sina stora fältdemonstrationer. Och vi var med när det nya Kunskapsnavet för jordbrukets digitalisering lanserades.
Dagens program handlar om aktuella händelser på spannmålsmarknaden och så berättar vi om ett nytt öronmärke med AI-teknik som visas på Euro-Tier i Hannover om en vecka.
I dagens program gör vi ett nedslag i betkampanjen, sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter, presenterar vinnaren i förra söndagens tävling samt ger er en ny fråga att svara på...
Oljerättika är den optimala mellangrödan före stärkelsepotatis. Det visar Lyckebys fleråriga försök och så vänder vi ännu en gång tillbaka till Elmia. Den här gången tittar vi på en kombinerad...
I dagens program är det mycket teknik. Dels fördelarna med banddrift på exakthacken, dels visar Söderberg & Haak hur bra det är med drönare för tilldelningsfiler samt ett nytt system...
I dagens program får vi höra om hur målet är att dubblera skånsk får- och lammproduktion på tio. Vi får även höra om hur det har gått bättre än förväntat...
Halloween innebär stort intresse för pumpor och Lantbruksnytt besöker en odlare i Skåne och så tittar vi på en traktor från McCormick som är med i Årets Traktor 2025.
I dagens program om den danska grisproduktionen som blir mer djurvänlig samtidigt som produktionen minskar för att kunna möta EU-krav och nå lönsamhet. Och Argo Tractors har en ambition att...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ärtan skall utvecklas i projekt
LRF Entreprenad stölder
SJV om fågelinfluensan
Vargen i Värnamo
Lyckeby kampanjstopp
Fågelinfluensan kan sprida sig i landet under vintern
Plantekongress jordbearbetning
Vidinge grönt satsar på vattenhushållning
Döda betor
Plantekongres Glyfosat
LRF om stöldligorna
Sanering av fågelinfluensa
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.