I onsdagens Lantbruksnytt berättar vi att Sverige förväntas ta stort ansvar i frågan om biologisk mångfald framöver, vilket kan kräva krafttag även från lantbrukarna. Och LRF planerar att organisera om...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Att räntan höjs innebär en stor kostnadsökning för lantbruket. LRF varnar för högre räntor och flaggar för dyrare livsmedel, men bankerna är inte lika bekymrade. Och femtio öländska lantbrukare har...
Vi såg ännu en vecka med stigande priser på spannmål i världen men en starkare krona gör priserna inte stiger så snabbt omräknat i vår valuta.
I söndagens upplaga av Lantbruksnytt bjuds det på en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
Oljepriset har fallit tillbaka men lågt utbud på diesel i Europa. Det blir billigare vid bensinpumpen men för lantbrukets del lär det inte bli några större nedgångar på dieselpriset. Och...
Efter vikande lönsamhet slutar Högestad och Christinehof gods helt med den del av produktionen som är ekologisk. Kraftigt ökad omsättning för Arla men mjölkbönderna kan räkna med lägre mjölkpris under...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att Svenska Foder nu efter några tuffare år åter träffat rätt. Det handlar också om Väderstads senaste nyförvärv.
Lantbruksnytt onsdag handlar om att Arla gör det lättare för ekobönder att ställa om till konventionell produktion. Energiförsörjningen blir allt viktigare på gårdsnivå. Nästa steg kan vara egen vätgasproduktion.
Senaste inslagen
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Stabilt halvårsresultat för Arla
20 % ner för Pöttinger
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.