Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Vilka grönsaker är trendigast hos konsumenten just nu, Lantbruksnytt pratar med Sydgrönts vd och så tittar vi på tekniken med mjölkning en gång per dygn, vilka lantbrukare passar det?
I dagens program besöker vi Bryla Jordbruk, ett företag där två lantbrukare gått samman med gott resultat och så tittar vi på möjligheterna att använda insekter i livsmedelsproduktionen.
Dagens program handlar bland annat om troliga förändringar inom fungicider för spannmålsodling vilka gör att lantbrukarna måste se över sin användning av dessa preparat. Och extern komprimering av balar, pressar...
I dagens avsnitt gör vi ett sista besök hos Lyckeby Starch för att summera årets potatiskampanj. Och SMHI varnar för höga vattenflöden runt om i Sverige. Vi har besökt en...
I dagens Lantbruksnytt. Ett nytt projekt ska medverka till fler naturbetesmarker i Östergötland och så redogör vi för fältstudier som visar på hur viktig markstrukturen är för majsens lönsamhet.
I dagens Lantbruksnytt har vi en rapport från spannmålsmarknaden och i vår måndagsintervju är det Hans Ripa, vd på Söderberg & Haak, som är på plats och det blir fokus...
Dagens Lantbruksnytt handlar mycket om foder. Kan foder tas fram helt utan åkermark och vilken typ av åkerböna passar bäst till grisfoder?
I dagens Lantbruksnytt åker vi tillbaka till Furumossen gårdsmejeri för att se hur det har gått ett år senare och så besöker vi SMHI för att reda ut hur mycket...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Agroväst
Läckö kött
Salmonella hos vildsvin
36m Göma gödseltank
Andraskörden kompenserade svag första
Utvecklingsprojekt för fiberströ
Coronavirus hos mink
Sveriges bästa mjölkko
Bearbetning och mellangrödeeffekt på jord och skörd
Mellangrödor
LRF om beteskrav
Svinekongress
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.