Vi inleder veckan som vi brukar, nämligen med en rapport från spannmålsmarknaden där rapsen steg rejält.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program är det ett MaskinTest. Vi har provkört en svensk kultivator som heter Gunicult300S. Den ser ni sist i programmet som börjar med en nyhetssammanfattning för veckan som...
I dagens program handlar det om vad råg-kromosomer kan bidra med i veteförädlingen samt om det förmodat sena skånska vårbruket.
I dagens program handlar det om att den rejäla prisökningen för sockerbetorna borgar för ett kanonår. Det handlar också om en ny vagn i serien MetaQ.
I Lantbruksnytt torsdag har vi träffat Lyckegård som vill lyfta Cameleon system som radhacka. Vi hör också att ny teknik i lantbruket är välkommet så länge pris och funktion är...
Lantbruksnytt onsdag handlar om hur konsumenters lågprisjakt har fått ekologiskt att tappa stora volymer i dagligvaruhandeln, med negativ påverkan på svensk eko-produktion. Vete tåligare mot svartrost och gulrost förädlas fram...
Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Spannmålspriserna föll åter neråt. Nu tror många marknadsbedömare att vi har nått botten och att priserna kommer att stabilisera sig alternativt vända uppåt igen.
Senaste inslagen
Ekobetsskörden 2020
Läget på spannmålsmarknaden oktober 2020
Rekordstort intresse för stärkelsepotatisen
Framtidens mejerimarknad
Fendt presskonferens
Nordgen - en anonym skattgömma
Specialmjölk Arla
Korngården redo att skala upp
Lantbrukare vann i rätten
Mängden kor slutar minska
Nordgen bygger nytt
Projekt för regelförenkling
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.