Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program berättar vi om Biokol, det nya svarta för jordförbättring och kolinlagring. Biokol tillverkat av Skånefrö har som första svenska biokol blivit certifierad enligt European Biochar Certificate -...
I dagens program tittar vi på Lunds Universitets forskning om torkan 2018, en sammanställning som ska vara till nytta för framtiden. Och så ska svenskt lantbruks konkurrenskraft och livsmedelsförsörjning stärkas...
Idag träffar vi ett par som tog över gården för bara två år sedan. Nu är de nominerade till KRAV-priset Årets omläggare. Och tävlingen Rapsmästaren är i full gång, vi...
I tisdagens Lantbruks berättar vi att SLU har fått ett nytt ämnesområde som kallas företagsledning. Det ska stärka framtida företagsledare inom lantbruket. Vi tar också en titt på Nissans nya...
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
För lantbruksfirmorna i området är Hindersmässan viktig. Alla företagen har ett utökat evenemang, visar upp sitt produktprogram och tar emot många kunder.
Likviditetsplanering kan vara väl investerad tid. Hushållningssällskapen i landet erbjuder kurser i vår. Med ett allt större sug efter vegetarisk kost öppnar det upp för svenskodlade linser. En lantbrukare i...
Vid Alnarpskonferensen 2020 diskuterades hur lantbruket kan förändra sin klimatpåverkan, markanvändning och hur forskningsrapporter påverkar debatten. Och vi besöker en av pilotgårdarna i projektet Svensk kolinlagring, ägaren ser stora potential...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Vistakulles äppelodling
Vad kostar mållorna
John Deere S790i
Vretagymnasiets nya mjölkstall
Rapsskörd på Söderslätt
Behandla mot sniglar
Everöds bevattningsprojekt
Mindre pengar men större frihet
Sockerbetorna på Hovbydal
Ny bevattning ökar kapaciteten
Högstadieelever i Laholms kommun ska testa lantbruk
Juleboda Gård
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.