Den tyska grisproduktionen står inför stora förändringar, det kan få positiva effekter i Sverige. Och en sannolikhetskalkyl för klimatvariationer skall hjälpa lantbrukare planera verksamheten.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Nytt däck till svenskt lantbruk. Bridgestone har en ny organisation i Sverige. Lantbruksnytt har träffat marknadschef Lars Bergmark. Och så handlar dagens program även om en pressad grisnäring där ökande...
Extremt höga spannmålspriser gör det svårare för odlarna att lägga upp strategin till nästa år. KLFs vd ger sin syn på saken i dagens program, ett program som även handlar...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där rapspriset återigen vänt uppåt.
I dagens program bjuder vi på en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
Arealerna av sådd höstraps är som förväntat stora i år, och kalkylerna ser lovande ut. Arlas specialmjölk har nu funnits på marknaden i lite mer än ett år och det...
Lantbruksnytt fredag handlar om en ny aktör på maskinmarknaden som utlovar världens mest prisvärda kultivator. Ett fall av fågelinfluensa har konstaterats hos tamfåglar i Skåne. Skyddsnivåerna kan komma att utökas.
I dagens program tar vi upp problemen med att konsumenternas attityder till växtförädling bromsar den nödvändiga utvecklingen för att klara klimatförändringar och så tittar vi på ett nytt sätt för...
Senaste inslagen
Skörden är igång
Blastningsprodukt till potatis
Lantmännens skördeprognos
Släntklippare
Kornflugan i fält
Halmrivare
Först att skörda KRAV-morötter
Bjäre Chips växer
Kombipress CLAAS
Sensorer för betesdjur
Trafikhinder skapar problem
OP Maskiner
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.