I onsdagens program kan vi konstatera att vi börjar gå mot varmare tider och i förra veckan var det säsongspremiär för svenska jordgubbar från Eriksgården som är odlade i växthuset...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Efter fyra år är tävlingen Rapsmästaren tillbaka, anmälan öppnade idag. Och i betodlingen har försök med insådd av vårkorn visat bra effekt mot jordflykt och minskning av skador från insekter.
Trots rapporter om minskande världslager på vete så föll priserna på spannmål i världen. Vi ser nämligen ökande lager av både majs och soja.
I dagens program berättar vi om att livsmedelspriserna kommer att falla under året och varför och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Polen har stoppat import av ukrainskt spannmål och agerar på egen hand för att stötta sitt jordbruk, helt i strid med EU. Och vi tittar på en klassisk traktor med...
En tredjedel av Ukrainas jordbruksmark kommer inte att kunna nyttjas i år. Ett krigsdrabbat vårbruk är igång men det råder brist på pengar och kvävegödsel. I Sverige är biogas beskattad...
Priset på växtskyddsmedel stiger till i år och Lantbruksnytt pratar med Johannes Åkerblom som är växtodlingschef på Lantmännen och så gör vi ett återbesök på Gårdsfisk då intresset för fiskarna...
I dagens program berättar vi om en gård som satsat på vallinsådd på hösten i stubb eller i höstspannmål. Det är en fördel när det är torrår. Åsa Odell ser...
Senaste inslagen
Grisslakten i Europa
Starkare tillsammans
Mjölkgård som satsar
Tångagård KRAV-lantbruk
Perstorps nya växtnäringsprodukt
Biogas av kantgräs
Nytt odlarkontrakt sockerbetor
Kernza år två
Regler lantbrukstransporter
LRF Skåne om hinder på landsbygden
Skörden är igång
Blastningsprodukt till potatis
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.