Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program summerar vi hur det går för handlingsplan gris, nöt och lamm. Dessutom får ni se en rapport från danska Plantekongres.
I dagens program summerar vi handlingsplan mjölk som avslutades vid årsskiftet, 25 av 87 åtgärdsförslag är avklarade. Dessutom har vi tagit reda på vad som kommer att hända på årets...
En stor del av dagens program handlar om att den politiska överenskommelsen om övergripande mål för livsmedelsstrategin. Fortfarande är vägen till målen oklara. Dessutom rapporterar vi om lantbruksdebatten i Skövde...
I dagens program har vi träffat Växa Sverige och pratat om omställning från mjölk- till köttproduktion, något som kan vara en lönsam affär men det är ingen självklarhet att affärerna...
Fredagen den 13 januari handlar Lantbruksnytt om den senaste USDA-rapporten från det amerikanska jordbruksministeriet och så förklarar ICA varför endast 67 procent av deras hårdost har svensk mjölkråvara.
Lantbruksnytt handlar i dag om den danska John Deere-återförsäljaren Semler Agro som övertar ansvaret för nederländska Precision Makers i hela Skandinavien och så är det högsäsong för tulpaner och antalet...
I dagens program berättar vi om danska Semler gruppen som köpt upp elva av tretton John Deere-anläggningar i Danmark. Dessutom besöker vi det gamla Naturbruksgymnasiet Plönninge där Swedish Agro Machinery...
Såväl Nordic Sugar som Lyckeby Starch har stängt mottagningen av sockerbetor respektive potatis för säsongen. Lantbruksnytt besöker de båda företagen för att sammanfatta kampanjerna och rapportera om situationen inför nästa...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ogräsrobot
Hatzenbichler radsensare
LRF Kött vill se ny affärsmodell
Omya koppargödsling
Klumprotsjuka försök
Västernäs handelsträdgård
Väderstad går starkt
Svenskmärkning av uteväxter
Väderstad Tempo
Ogräsläget i lökodlingen
Ny fågelskrämma testas
Krampe och bromsregler
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.