I dagens program tittar vi på Sveriges första automatiska batchmjölkning och så berättar en lantbrukare om fördelarna med att täckdika lite år efter år.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Priset för vete har stigit markant och når nu 3 kronor per kilo, Lantmännen kommenterar läget. Riksdagsledamoten Patrik Jönsson, SD, diskuterade näringspolitiska frågor kopplat till EU på gårdsbesök utanför Hässleholm.
Rejäl prisuppgång på spannmålsbörsen. Doft mot skadedjur i sockerbetor, och olika anpassningar kan förhindra svansbitning hos grisar. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Polska lantbrukare fortsätter att demonstrera mot spannmålstransporter från Ukraina. Ett bekymmer inte bara för Ukraina utan även för hela EU. Förutom det innehar dagens program en ny söndagstävling och en...
God lönsamhet i svensk grisproduktion just nu, Lantbruksnytt har besökt en grisproducent och så tar vi en titt i jordgubbsfälten för att se hur utvecklingen går där.
I dagens program handlar det om maskiner. Väderstad Inspire 1200 C tittar vi på hos en lantbrukare som med denna maskin mer än halverat bränslekostnaderna och så berättar Mats-Ernst Johnsson...
I går kom räntebeskedet för maj. Per Knutsson på LF Bank ger sin syn på räntepolitiken och så tittar vi på modern teknik i lantbruksmaskiner och frågar oss varför den...
I dagens program berättar Lantmännens styrelseordförande per Lindahl om årets stämma och så drar bevattningarna igång i södra Sverige. Vi besöker en lantbrukare som berättar om varför det är viktigt...
Senaste inslagen
Flera jobb på en gång
Cirkulärt projekt för biogödselmedel
Efterfrågad vasskopa tillbaka hos Ysta Maskin
Billigare grisboxar framöver
Gödselsystem med kraftigt reducerat marktryck
Tork och lagring är lönsamt i svenskt lantbruk
50 miljoner € i nytt logistikcenter
Stora problem med potatisbladmögel i år
Bra fart i Alviksgårdens biogödsel
Köptryck på Borgeby
Sverigepremiär för Claas Xerion 12.650 Terratrac
Valtra vänder norrut på ålderns höst
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.