I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att tidigare sorter, bevattning och AI-teknologi kan höra till framtiden för svensk potatisodling. Ny chans för nötköttsproducenterna att mäta sig mot de bästa. Nöttoppen drar...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Hög tid att se över behandlingar i betorna. Torkan hämmar dem men än finns potential att säkerställa höstens tillväxt. Agco lanserar inte bara ny teknik utan också uppdateringsmöjligheter för äldre...
Spannmålsmarknaden fortsätter att röra sig, detta trots att det inte finns många faktorer som talar för att priserna borde förändras.
Claas Cargo får en fortsättning. I dagens program berättar vi vilket företag som tar upp den tillverkningen när Claas nu valt att upphöra med kortsnittsvagnar, och så blir det som...
I dagens program får vi en rapport om skördeläget från Varaslättens lagerhus. Vi besöker också Elmia Lastbil.
I fredagens program handlar det om hur europeiska gödseltillverkare stänger ner när gaspriserna skenar och om hur elpriserna är på väg att knäcka skånska livsmedelsproducenter.
Skenande elpriser i södra Sverige ställer till det för livsmedelsindustrin. Lantbruksnytt besöker Pågens bageri och så berättar Lyckegård om sin strategi med förvärvet av Östorps Bevattning.
I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att det är önskvärt att öka självförsörjningsgraden av växtprotein i foder. Björketorps gård är en av gårdarna som testodlar soja och smalbladig lupin i forskningsprojekt....
Senaste inslagen
Tillgången på växtskyddsmedel
Fler genbanker för lantrashöns behövs
PigScale grisvägning med kamera
Baby doll ny fårras på Arilds vingård
Projekt om rybs
Glada geten
Arla i coronakrisen
Koll på lammen
Specialmjölk Arla
REKO-ringar räddar småproducenter
Maskinleverantörerna
Finansmarknaden i lantbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.