Kommer den utländska arbetskraften i tid för årets skörd? Vi besöker Åhus-Grönt som ska ha in över 200 personer från Bulgarien, Rumänien, Ungern och Ukraina. Och så anser forskare att...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Oljemarknaden har fallit som en sten när världens konsumtion mer eller mindre stannat upp. Priset för råolja är nere mot 20 dollar per fat, något som Johan G. Andersson –...
I år är höstrapsen tidig. Tidig blomning minskar insektstrycket, men risk för skador finns om det blir en period med frostnätter sent i vår.
Och så besöker vi Nilssons Maskinstation...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt. På måndagar bjuder vi som vanligt på en rapport från spannmålsmarknaden som inte är opåverkad av coronakrisen.
På söndagar sammanfattar vi veckan i form av ett förlängt svep. Vill du se hela inslagen och allt annat vi producerat under veckan som gått, hittar du alla program och...
Efter ett lyckat försöksår med stärkelsepotatis utökar nu Östergård i Gislöv strax utanför Simrishamn sin odling. Och i dagens program har vi gjort ett besök hos Äppelriket för att ta...
Redan nu börjar trädgårdsföretagen få problem med att få in arbetskraft till odlingarna, Klagstorps gurkodling är ett av de företag som påverkas.
Och så var vi med vid en behörighetsutbildning...
I dagens program gör vi en rundringning för att ta reda på hur de svenska lantbruksmaskinfirmorna påverkas när deras leverantörer tvingas stänga fabriker. Och så handlar det mer om maskiner,...
Senaste inslagen
Vildsvin in på knuten
Fårsatsning efter vattenbrist
Forskare kritiska till gårdsstödet
Vattenbrist i Texas
Finsk sockerbetsodling
Det röda guldet odlas i Sverige
Amerikansk handel med varor
Tulpansäsongen startar med julrött
Grönkålen ökar
Köttbullar till jul
Framgångar i potatisodlingen
Julgranarna i Tollarp
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.