Det finns många danska tillverkare av flytgödselspridare och när AP Gyllevogne gick i konkurs hösten år 2020 blev det en till i stället för en färre. Om det får vi...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program går vi på kurs i sparsam körning. Det handlar också om att följa majsens utveckling från rymden.
Dagens program handlar om utveckling inom grönsaksodling. Den lilla lantbruksassistenten från Naio sparar tid och pengar på små gårdar med stort behov av handhackning. Och vi tittar på ett försök...
Lantbruksnytt onsdag handlar om att det finns ekonomi i att göra biogas av kantgräsklipp. Ett treårigt pilotprojekt lett av Trafikverket och SLU avslutas i år där resultaten är lovande. Agricams...
I dagens program handlar det om tyska familjeföretag som visade udda teknik på PotatoEurope. Och torkan som har försvårat rapssådden i södra Sverige.
Ny vecka och vi rapporterar från spannmålsmarknaden. Fortsatt stigande spannmålspriser men nu ser börserna ut att börja stabilisera sig.
I dagens program rapporterar vi om startinvägningen inför årets köttrasprövningsomgång på Gunnarp som inleds imorgon. Och så blir det en nyhetssammanfattning från veckan.
Vi tar del av programmet inför en demonstrationsdag för enbart frilandsodling av grönsaker, Hortofältdagen i Skepparslöv den 13 september. Och dan före valdagen är Miljöpartiet sist ut i Lantbruksnytts valenkät.
Senaste inslagen
Framgångar i potatisodlingen
Julgranarna i Tollarp
Rekord i rapsodling
Neonikotinoid gynnar jordhumlor
Forskare vill se resultatbaserat stödsystem
Möllegårdens morötter
Mjölkgården får bygga ut efter fem år
Agrohills byte till Case IH
Lyckeby Starch kampanjslut
Eko-produktion minskar men exportmöjligheter finns
Växtskydd små grödor
Bruna värphöns bäst för ekoproduktion
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.