I dagens Lantbruksnytt konstaterar vi att färskpotatisen tas upp för fullt på Skånska Bjärehalvön. Men en period med nattfrost har påverkat primörerna. Vi träffar även en grisproducent som fick hjälp...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi hör idag om Tillväxtbolaget vars topplån har inneburit investeringar i lantbruket för upp mot en halv miljard kronor och så är det mycket att överväga när man skall välja...
I dagens Lantbruksnytt har vi en kort nyhetsuppdatering med start i en rapport från spannmålsmarknaden. Priserna på spannmål fortsätter att stiga men maltkorn är fortfarande grödan med störst osäkerhet.
Vi sammanfattar veckans nyheter i svepet.
I lördagens Lantbruksnytt gör vi ett besök på Borgebyfältet där Yara visade upp sitt nya system Atfarm som är ett satellitbildbaserat program där man kan följa hur grödan utvecklas under...
I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från Lantmännens digitala stämma som klubbade rekordutdelning. Vi har även tagit en titt på höstvete.
Gul vete kan bero på många saker, vi...
De flesta lantbrukare gödslar på våren, men enligt Yara kan en höstgödsling ge grödan välbehövlig styrka inför våren. Och så provkör vi en ny teleskoplastare i tiotonsklassen. En robust maskin...
Lantbruksnytt besöker Borgebyfältet där vi tittar på rapsförsök och så tar vi del av en ny rapport om bevattningskapaciteten i landet. Den visar att det investeras ganska mycket i bevattning...
Senaste inslagen
Ekolantbrukare som satsar
Väderstad producerar gas
Betkampanjen avslutas
Fermanterad raps kan ersätta zinkoxid
Brand Vreta utbildningscentrum
Planlager spannmål
Marknaden oljeväxter
New Holland tröskor
Lantmännens resultat
Anders Wall stipendiat 2020
Egen biogasanläggning
Skånes maskinstationer
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.