En ny vecka med Lantbruksnytt. I rapporten från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att priserna vänt neråt för första gången på lång tid.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser och så påminner vi om EuroTier digital som är i första halvan av februari.
I Lantbruksnytt idag berättar vi om hur coronapandemin blev en språngbräda för Vikentomater. Och större arealer höståkerböna såddes under fjolåret i Sverige. Scandinavian seed har hittat en bra böna för...
I dagens program om hur Brexit försvårat för importörer av Skotsk potatis och från Plantkongressen rapportras om gräsprotein som alternativ till soja.
I dagens program får vi en rapport från LRF Entreprenads informationsmöte där stölder inom lantbruk var en av programpunkterna. Vi får också veta mer om ett nytt projekt inom SLU...
I dagens program kommer en rapport om en varg som siktats av en lantbrukare i Småland och så redogör Jordbruksverket om problematiken med fågelinfluensa.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att ytterligare en gård drabbad av fågelinfluensa. Än så länge är bara södra Sverige drabbat, men smittan kan sprida sig norrut under vintern. Årets stärkelseodling...
Vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna, trots historiskt stora världslager, fortsätter att öka.
Senaste inslagen
Framgångar i potatisodlingen
Julgranarna i Tollarp
Rekord i rapsodling
Neonikotinoid gynnar jordhumlor
Forskare vill se resultatbaserat stödsystem
Möllegårdens morötter
Mjölkgården får bygga ut efter fem år
Agrohills byte till Case IH
Lyckeby Starch kampanjslut
Eko-produktion minskar men exportmöjligheter finns
Växtskydd små grödor
Bruna värphöns bäst för ekoproduktion
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.