Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens avsnitt är vi med när den nybildade gödselgruppen i skånska Kristianstad hade möte och så har vi ett inslag om hur de kommande klimatförändringarna kan påverka svensk växtodling.
I dagens program: Isobus har använts över 15 år i lantbruksbranschen. Vår reporter Filip Niehlen tittar närmre på utvecklingen av systemet. Mer vall och mindre spannmål till mjölkkor, det är...
I dagens Lantbruksnytt pratar vi med Skånemejeriers ordförande Anders Rolfsson om vad han tror om den närmsta framtiden för mjölkbranschen. Dessutom rapporterar vår reporter Anders Niléhn om sjunkande bensin och...
Hur mycket tid och pengar lägger egentligen lantbruksföretagarna ner på journalföring, kontroller och annan myndighetsrelaterad administration? Idag berättar vi om ett projekt som ska ta reda på detta. Dessutom har...
I dagens program har vi besökt Milamässan i Malmö. Dessutom tar vi reda på vad som egentligen styr traktorköpet.
I dagens program berättar vi om att stråförkortning av spannmål inte görs i någon större utsträckning och att det är svårt för maskinfirmorna att hitta kompetent personal. Dessutom får vi...
Kristina Yngwe (C) oroar sig för regeringens livsmedelsstrategi. Dataväxt har tagit över agenturen för Yaras n-sensor.
I dagens program tittar vi närmare på både biogas gjord på halm och på ny teknik för majsensilering.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lyckeby Starch kampanjslut
Eko-produktion minskar men exportmöjligheter finns
Växtskydd små grödor
Bruna värphöns bäst för ekoproduktion
Ny skadegörare i vårvete
Agriwise
Svinsmart och smittsäker utlastning av grisar
Renkavle Växjö möte
SLU säljer jordbruksmark
ISOBUS reskapsmodul
Handlingsplan afrikansk svinpest
ImpSteer
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.