Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Adama

Senaste programmen

I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Bayer Crop Science lanserar ny tjänst som ska underlätta beslutsfattandet vid gräsogräsbekämpningar på våren. Och Lantmännen storsatsar i Uddevalla hamn. Ny anläggning för 500 miljoner ska stå klar 2028.
I dagens program berättar rådgivare på HIR om vilka nya växtskyddsmedel som kommer och vilka som försvinner till säsongen och så gör vi ett besök hos den tjeckiska maskintillverkaren Bednar.
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vad som krävs för fortsatt lönsamhet inom lantbruket 2024. Det handlar också om att konsumenterna nu tycks ha vant sig vid de...
Det lönar sig att demonstrera. Dagens program handlar om att EU går lantbrukarna tillmötes och så besöker vi Swedish Agro Machinerys anläggning i Halland för att se hur det gått...
Lantbruksnytt måndag bjuder i vanlig ordning på en rapport från spannmålsmarknaden där priserna forsätter att pressas, trots små lager.
I dagens program berätta vi om att det blir en hel del höstgrödor som behöver sås om i vår, omsådd som beräknas med satellit. Och så blir det som vanligt...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Tillväxtreglering höstraps
Jubileumsprogram
Flytgödselspridning
Transportdäck
Torkan kostar köttproducenterna miljarder
Årets majsskörd sex veckor tidig
Förädling Findus
Återvinning
Lemken köper Steketee
Nya produkter Lemken
Arla föreslår jätteutbetalning
Lemken marknaden
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.