I dagens program tittar vi på försök som syftar till att öka avkastningen och det ekonomiska resultatet i vårrapsodlingen Och så ska Lantmännen minska sin klimatpåverkan, Lantbruksnytt berättar hur.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program så berättar vi att Lyckeby Starch har öppnat för säsongen och pratat med medlemschefen om förväntningarna inför säsongen. Dessutom har vi varit i Danmark och kollat in...
Dagens program kommer bland annat handla om att det är väldigt lätt att få jobb inom de gröna näringarna och allt för få väljer att vidareutbilda sig. Och så börjar...
I dagens program har vi besökt Östersund och Magnus Larseruds matpotatisodling. Han berättar varför han satsat på just matpotatis. Dessutom rapporterar vi om Arlas halvårsrapport.
I dagens program har vi besökt en mjölkproducent och pratat om ljusningen på mjölkmarknaden. Dessutom har vi besökt Elmia Lastbil och spanat in intressanta maskinnyheter som passar lantbruket.
I dagens program tittar vi på fördelarna med minilastare och så är det en trend att allt fler svenska lantbrukare inveterar i nya hjullastare till sina gårdar.
Det är skördetider och det märks i dagens program. Vi har bland annat besökt en av Sveriges äppelodlingar där man kan räkna med en rekordskörd. Och så har Anders Niléhn...
I dagens Lantbruksnytt har vi varit i Holland och deltagit en demonstation av Easyflow som ska göra besprutningen säkrare. Dessutom har vi besökt grönsaksodlaren Per Modigs gård där man utför...
Senaste inslagen
Wagyu del 1
Bra vår för betorna
Solenergi
Vasen lantbruk del2
Läckage från växthus
Vasens ost
Färskpotatis
Lönnslätts bär
MaskinExpo 2019
Ystad traktor och maskin
KLF årsstämma 2019
Spannmålsodlarna årsmöte 2019
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.